nieuws

Vijf vragen aan Maarten Edixhoven

Pensioen

Maarten Edixhoven (42) vertrekt in het eerste kwartaal van volgend jaar als directievoorzitter bij Zwitserleven. Hij staat sinds september 2010 aan het roer bij de pensioeverzekeraar uit de SNS Reaal-stal. AMWeb stelde hem vijf vragen over zijn vertrek.

Vijf vragen aan Maarten Edixhoven

Je verlaat Zwitserleven terwijl het bedrijf nog in een overgangsfase zit. Had je niet liever de klus willen afmaken?
Zwitserleven is een heel mooi bedrijf met klantgerichte mensen. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk en blijf dat de komende maanden nog doen. Ik geloof niet dat een klus in onze sector momenteel snel ‘af’ is. Wel geloof ik dat je moet zorgen voor continuïteit als je vertrekt. En dat doe ik.
Je wilt je carrière op een andere plek vormgeven. Aan wat voor plek moeten we dan denken? Binnen of buiten de financiële branche?
Verzekeren is een prachtig vak. Ik voel de verantwoordelijkheid om nog ergens  te helpen de financiële sector weer een mooie plek te geven in de samenleving.
Wat beschouw je als je belangrijkste wapenfeit in de periode dat je Zwitserleven hebt geleid?
Duurzame groei te realiseren waarbij het klantbelang voorop stond, tegelijkertijd met de integratie van Reaal en Zwitserleven (en Axa en Winterthur en DBV).
Wat moet je opvolger absoluut wel of juist niet doen?
Als ik hem of haar was, zou ik natuurlijk alles radicaal anders doen! Dat is het voorrecht van elke opvolger. Maar serieus: altijd de klant voorop blijven stellen en nog dichterbij de medewerkers gaan staan.
De onvermijdelijke vraag: wat is voor jou het Zwitserlevengevoel?
Straks met mijn gezin een tijdje door Afrika reizen terwijl ik terugkijk op een hele mooie periode bij Zwitserleven.

Reageer op dit artikel