nieuws

Van der Klugt uit directie Loyalis

Pensioen

Van der Klugt uit directie Loyalis

Aad van der Klugt is vertrokken uit de directie van Loyalis. Zijn vertrek houdt verband met de vorig jaar ingezette reorganisatie bij het verzekeringsbedrijf en de overheveling van Loyalis Maatwerk Administratie (LMA) per 1 januari naar moederbedrijf en pensioenfonds APG. De directie wordt daarom verkleind van drie naar twee personen.

Loyalis kondigde vorig jaar aan zich alleen nog te gaan richten op producten die een aanvulling vormen op de pensioen- en sectorale regelingen die APG heeft gesloten. Als gevolg daarvan komen tot eind 2015 70 van de 266 arbeidsplaatsen te vervallen. "Nederland is een land met een zeer hoge verzekeringsdichtheid. De verzekeringsmarkt is hier dan ook uiterst competitief, reden te meer om als verzekeraar een sterke focus te leggen op de doelmarkten en het daarbij behorende productassortiment. Het is nodig om het bestaan van Loyalis op lange termijn zeker te stellen", zo liet het bedrijf destijds weten. De focus ligt nu op nabestaandenverzekeringen, individuele vermogensopbouw en producten en diensten voor sociale partners en werkgevers.
Koers verleggen
Van der Klugt licht zijn vertrek toe in nautische termen: "Als fervent zeiler weet ik dat als het schip Loyalis kleiner wordt, een team van drie stuurlieden te veel is om wendbaar door deze turbulente tijden te gaan. Ik ga mijn koers verleggen naar een nieuwe uitdaging. Dat is hopelijk elders binnen APG, want ik vind dit een prachtig bedrijf, dat aan de vooravond van grote veranderingen staat. Lukt dat niet, dan verleg ik mijn koers buiten APG."
De Loyalis-directie bestaat nu uit voorzitter Peter van Wageningen en financieel directeur Wim Vliex. Zij nemen voorlopig de taken van Van der Klugt waar.

Reageer op dit artikel