nieuws

AFM wacht nog op 1.414 pensioenkantoren

Pensioen

De AFM wacht nog op pensioendiploma’s van ruim 1.400 kantoren. Als zij die niet voor 30 december van dit jaar overleggen, wordt hun deelvergunning om in pensioenverzekeringen te adviseren en te bemiddelen ingetrokken.

AFM wacht nog op 1.414 pensioenkantoren

Om aan de nieuwe eisen van Wft pensioen te voldoen, moesten kantoren die hun werkzaamheden in pensioenverzekeringen willen voortzetten, vorig jaar een diploma of een inschrijfbewijs voor een opleiding overleggen. Meer dan 2.000 kantoren voldeden hieraan. Zij hebben tot 1 januari 2014 de tijd om te voldoen aan de nieuwe vakbekwaamheidseisen.

Gemeld
Ruim 600 kantoren hebben zich inmiddels met hun diploma’s bij de AFM gemeld. In juli waren dat er nog 300. De toezichthouder verwachtte toen dat het aantal vergunningen eind dit jaar tussen de 500 en 1.000 zal liggen.

Wie niet aan de eisen voldoet, raakt zijn deelvergunning kwijt en moet binnen drie maanden de portefeuille overdragen. Worden op een later moment alsnog diploma’s behaald, dan moet een nieuwe deelvergunning worden aangevraagd.

Reageer op dit artikel