nieuws

TKP PPI gaat Cappital heten

Pensioen

Cappital, zo gaat de premiepensioeninstelling van de Groningse Aegon-dochter TKP voortaan heten. De naam TKP PPI waarmee anderhalf jaar geleden werd gestart bekte toch niet zo lekker, zegt commercieel manager Erik Hof.

TKP PPI gaat Cappital heten

"We waren toch niet zo heel gelukkig met die naam", zegt Hof. "Ook richting deelnemers willen we met een meer toegankelijke naam komen. TKP is van oudsher een uitvoerder voor pensioenfondsen en zeer bekend in pensioenland, maar bij deelnemers is de organisatie minder bekend."

Nieuwe weg
De naam Cappital draagt de letters PPI in zich en duidt op een nieuw hoofdstuk in pensioenuitvoering, aldus de toelichting. "De naam verwijst naar menselijk kapitaal, het meest waardevolle bezit van bedrijven en benadrukt de nieuwe weg die TKP PPI is ingeslagen met haar innovatieve dienstverlening." Met dat laatste wordt gedoeld op nieuwe portals voor deelnemers en werkgevers.
Focus
De focus van Cappital ligt op middelgrote en grote ondernemingen en branchecollectiviteiten. "We zijn nu anderhalf jaar bezig", zegt Hof. "Inmiddels hebben we 12 werkgevers en zo’n 35.000 deelnemers in de boeken. We richten ons op bedrijven vanaf 500 deelnemers. De business loopt goed, de belangstelling uit de markt is groot." Cappital maakt voor de distributie voornamelijk gebruik van de grotere actuariële bureaus.

Reageer op dit artikel