nieuws

Horecapensioenfonds lanceert Pensioencafe.nl

Pensioen

Pensioenfonds Horeca & Catering lanceert vandaag de website PensioenCafe.nl. Het pensioenfonds wil in de interactieve website in begrijpelijke taal uitleggen hoe het zit met pensioen voor mensen in de horeca- en cateringsector. Dit gebeurt o.a. met informatieve filmpjes in een cafésetting.

Pensioenfonds Horeca & Catering merkt dat de verplichte pensioeninformatie die het jaarlijks naar klanten stuurt, nauwelijks wordt gelezen. In PensioenCafe.nl krijgt de horeca- en cateringmedewerker filmpjes met heldere, soms confronterende informatie over pensioen voorgeschoteld. Een dode toiletdame, een stel dat midden in een relatiecrisis zit en een waarzegster die de toekomst van bezoekers voorspelt, spelen in de filmpjes een rol. Paul Braams, directeur Pensioenfonds Horeca & Catering: "Zij halen relevante thema’s aan, zoals het overlijden van een partner of een echtscheiding. Dat zijn allemaal situaties die invloed hebben op je toekomstige pensioen. Het grootste deel van onze klanten uit de horeca- en cateringsector heeft nauwelijks een idee over zijn eigen pensioen." Door op deze manier nauw aan te sluiten bij hun dagelijkse leven wil het pensioenfonds het voor velen lastige pensioenthema toegankelijk maken.  

Reageer op dit artikel