nieuws

Avéro werkt niet mee aan execution only

Pensioen

Avéro Achmea zegt ‘nee’ tegen pensioen zonder advies en werkt ‘in principe’ niet mee aan execution only, tenzij het gaat om bestaande relaties die willen verlengen. De verzekeraar deelt deze visie op execution only binnen de pensioenadviesmarkt vandaag met haar relaties.

Avéro werkt niet mee aan execution only

Pensioenregelingen zijn niet alleen complex maar hebben ook een grote impact op de financiële toekomst van mensen en hun gezinnen, stelt Avéro in de visie. “Wij vinden dat daarom complexe financiële producten in principe niet zonder professioneel advies kunnen. Niet alleen wij denken er zo over. Ook andere partijen die het belang van de klant vooropstellen hebben hun zorgen geuit over de verkoop van complexe financiële producten zonder advies. Vanuit dat verantwoordelijkheidsbesef werken we in principe niet mee aan execution only.”
Uitzondering
De verzekeraar maakt één uitzondering voor bestaande relaties die hun pensioencontract willen verlengen in hetzelfde pensioenproduct. “Dan is er in ieder geval sprake van ervaring bij de klant. Deze relaties zijn vaak tevreden over hun pensioenregeling en vragen expliciet om deze regeling te verlengen zonder advies. We hebben het dan over een geïnformeerde verlenging.”
Bemiddeling only
Avéro spreekt in deze gevallen van ‘bemiddeling only’. “Ook in deze gevallen wordt de klant altijd ondersteund door een adviseur of bemiddelaar. Wij voeren zelf geen execution only uit.”

Reageer op dit artikel