nieuws

Pensioen3daagse binnenkort van start

Pensioen

Op 1, 2 en 3 oktober wordt de derde editie van de Pensioen3daagse georganiseerd, een initiatief van het landelijke platform Wijzer in geldzaken. Dit jaar is het thema ‘Heb jij het goed voor elkaar?” en wordt de nadruk niet alleen gelegd op het checken van de hoogte van het pensioen, maar ook op de belangrijke gebeurtenissen die veel invloed kunnen hebben op het pensioen (zoals het wisselen van baan, trouwen of scheiden).

Pensioen3daagse binnenkort van start

In samenwerking met TNS Nipo heeft het Verbond van Verzekeraars een digitale test ontwikkeld. Onder de noemer ‘Wat voor pensioentype ben jij?’ kunnen mensen aan de hand van elf stellingen bepalen wat voor pensioentype ze zijn. "Steken ze hun kop in het zand en hebben ze zich nog nooit verdiept in hun pensioen? Of maken ze zich zorgen en willen ze er juist alles over weten? Op basis van de uitslag krijgen mensen nuttige tips", aldus het Verbond.
Pensioenspreekuur
Ook de leden van het Verbond doen  mee aan de Pensioen3daagse. Zo organiseren Aegon en Nationale-Nederlanden een pensioenspreekuur voor deelnemers, organiseert ASR een pensioenrondvaart, houdt Zwitserleven een pensioencabaret en wordt er door Women Inc. in samenwerking met de Delta Lloyd Foundation een `I love pensioen!’-event georganiseerd, speciaal gericht op vrouwen. Op de website van Wijzer in geldzaken is per provincie te vinden welke activiteiten er tijdens de Pensioen3daagse worden georganiseerd. Aanmelden voor het organiseren van een activiteit rondom de Pensioen3daagse kan nog.
Maxima
Net als vorig jaar zal Koningin Maxima, erevoorzitter van Wijzer in geldzaken, het evenement openen door het bijwonen van een pensioenlunch voor medewerkers  in het distributiecentrum van HEMA, een van de deelnemende partijen.

Reageer op dit artikel