nieuws

Partnerpensioen Goudse volgt AOW-leeftijd

Pensioen

Partnerpensioen Goudse volgt AOW-leeftijd

De Goudse heeft een nieuw tijdelijk partnerpensioen ontwikkeld waarbij de partner een uitkering ontvangt tot aan de AOW-leeftijd, ook als die leeftijd in de toekomst gekoppeld wordt aan de levensverwachting en verder stijgt dan 67 jaar.

Volgens Bernardo Walta, directeur Commercie van de verzekeraar is het product uniek in de markt. Het Anw-pensioen is beschikbaar vanaf één medewerker. Voor deelnemers met een jongere partner kan verlengde premievrije dekking worden meeverzekerd. Bij uitdiensttreding op of na de AOW-leeftijd blijft de dekking dan doorlopen tot de partner zelf de AOW-leeftijd bereikt. De uitkeringen zijn gelijkblijvend of 2% of 3% stijgend. De hoogte is gekoppeld aan de wettelijke Anw-uitkering of zelf te bepalen met een minimum van € 5.000 per jaar. Het Anw-pensioen is te sluiten vanaf 1 januari 2014. Pensioenadviseurs kunnen al offertes maken via het Extranet van De Goudse.

Reageer op dit artikel