nieuws

Zorg en Welzijn sluit deuren voor tabak

Pensioen

Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) zet per 1 juli 2013 de tabaksproducenten op de uitsluitingenlijst van beleggingen. “We hebben moeite met problemen rond de productie van tabak zoals arbeidsomstandigheden en kinderarbeid. In combinatie met de lastige relatie van het product met de sector zorg en welzijn, resulteerde dit in een uitsluiting”, aldus directeur Peter Borgdorff.

Zorg en Welzijn sluit deuren voor tabak

PFZW had ook bezwaren tegen de marketing en verkoop van tabaksproducten gericht op jongeren. “De betreffende ondernemingen hebben in gesprekken onze zorgen niet weg kunnen nemen”, aldus Peter Borgdorff.  “Hoewel roken een eigen keuze is, hebben wij altijd de problemen gezien en benoemd. Wij konden niet anders dan concluderen dat deze belegging niet bij ons past. Het uitsluiten van de tabaksproducenten was dan ook de enige juiste optie, zowel ten opzichte van ons eigen beleid als ten opzichte van de sector zorg en welzijn waarin onze deelnemers actief zijn .”

Reageer op dit artikel