nieuws

Bijna 3.000 kantoren door met pensioenadvies

Pensioen

Circa 2.700 advieskantoren willen hun werkzaamheden in pensioenverzekeringen voortzetten. Zij hebben zich voor 1 februari  bij de AFM gemeld voor de deelvergunning Wft-pensioenverzekeringen. Het gaat om een voorlopig getal, de AFM komt later deze week met het definitieve aantal.  

Bijna 3.000 kantoren door met pensioenadvies

De ondernemingen hebben tot 1 januari 2014 de tijd om te voldoen aan de nieuwe vakbekwaamheidseisen. Vóór 1 juli 2012 moeten ze aan de AFM een bewijs van betaling overleggen, waaruit blijkt dat ze zich hebben ingeschreven voor een opleiding, examen of EVC. Dat levert toestemming op om tot 1 januari 2014 verder te gaan met de advisering, bemiddeling en beheer van tweedepijlerpensioenproducten.
Intermediairs die afzien van pensioenadvies hebben tot 1 april de tijd om hun pensioenportefeuille af te wikkelen. Ook uit het register van de AFM zal vanaf 1 februari 2012 blijken dat zij geen vergunning voor het verlenen van financiële diensten in pensioenverzekeringen hebben.

Reageer op dit artikel