nieuws

Pensioenadviseur moet meer weten van beleggen

Pensioen

Aegon gaat onder de noemer Aegon Academie opleidingen en trainingen verzorgen voor pensioenadviseurs. Beleggen is daarbinnen een belangrijk item. Dat terrein is voor veel pensioenadviseurs nieuw, aldus de verzekeraar.

Pensioenadviseur moet meer weten van beleggen

Een toenemend aantal pensioenregelingen is afhankelijk van beleggingsresultaten. In de cursus leert de adviseur hoe hij de beleggingsproposities van aanbieders moet vergelijken. Het onderdeel beleggen wordt door Aegon samen met opleidingsinstituut Dukers & Baelemans verzorgd.
De Aegon Academie staat open voor alle pensioenadviseurs; cursisten hoeven geen relatie met Aegon te hebben. Voor alle modules worden PE-punten aangevraagd bij de Federatie Financieel Planners. Nico Dekker directeur van Aegon Intermediair: “Het provisieverbod maakt klanten kritischer op het geboden advies, je moet als adviseur dus goed gewapend zijn met kennis. Maar ook de toezichthouder en de wetgever kijken kritisch mee met de adviseur.”

Reageer op dit artikel