nieuws

Alle Europeanen inzicht in hun pensioen

Pensioen

Er komt een onderzoek naar een Europese variant van het Pensioenregister. Een consortium van pensioenuitvoeringsorganisaties PGGM, MN, Syntrus Achmea, APG, het Deense PKA en Finse ETK gaat onderzoeken hoe alle Europeanen online inzicht kunnen krijgen in hun opgebouwde pensioen.

Alle Europeanen inzicht in hun pensioen

Dat maakte de Europese Commissie, opdrachtgever van het systeem, eind vorige week bekend. Het consortium presenteert volgend jaar zijn aanbevelingen.
De Europese Commissie publiceerde vorig jaar het Witboek voor adequate, veilige en duurzame Europese pensioenen. Daarin staan twintig aanbevelingen, waarvan de ontwikkeling van een Europees pensioentraceersysteem er een is. In augustus 2012 werd een zogenaamde ‘call for proposals’ uitgeschreven, waarvoor Europese partijen een voorstel konden indienen. Eind vorige week maakte de Europese Commissie bekend dat het samenwerkingsverband van PGGM, MN, APG, Syntrus Achmea, PKA en ETK de beste partij is om het fundament voor een Europees pensioentraceersysteem te leggen.
Zowel Denemarken, Finland als Nederland hebben al ervaring met een dergelijk systeem.

Reageer op dit artikel