nieuws

ABP en PFZW zien dekkingsgraad plussen

Pensioen

ABP en PFZW zien dekkingsgraad plussen

De dekkingsgraad bij pensioenfondsen ABP en Zorg en Welzijn (PFZW) heeft in het eerste kwartaal van 2013 een stevig herstel laten zien. Bij Zorg en Welzijn is het vereiste minimum van 105 % weer bereikt; bij het ABP zijn de pensioenverplichtingen nu voor 101% gedekt. Het herstel van de dekkingsgraad wordt voornamelijk veroorzaakt door de stijging van de rente en het behaalde rendement.

Pensioenfonds ABP had eind vorig jaar nog een dekkinggraad van 96%. Voorzitter Henk Brouwer is voorzichtig positief over de voorutigang.  “Eindelijk weer eens prettiger nieuws voor onze deelnemers. Nog belangrijker voor hen is waar de dekkingsgraad van ABP eind van het jaar op zal staan. We moeten dan op een dekkingsgraad van 104,2% uitkomen om een nieuwe verlaging van het pensioen te voorkomen. Wij doen ons uiterste best, maar zijn erg afhankelijk van wat er op de financiële markten gebeurt.” 
Bij PFZW lag de dekkingsgraad in het vierde kwartaal van 2012 nog op 101%. Directeur Peter Borgdorff blijft net als Brouwer voorzichting: “Is dit goed nieuws? Ja en nee. Het is goed nieuws dat als we het herstelplan halen, de pensioenen niet verlaagd hoeven te worden. Maar het is nog steeds niet mogelijk om volledig te indexeren. Ons streven is om een pensioen te realiseren dat meegroeit met de loonontwikkeling en daarvoor moeten we nog steeds alle zeilen bijzetten.”
 

Reageer op dit artikel