nieuws

Opeethypotheek in Radar

Pensioen

Tros-consumentenprogramma Radar besteedt vanavond aandacht aan problemen met de zogeheten opeethypotheek. Onder anderen Harrie-Jan van Nunen (De Financiële Makelaar) zal in de uitzending een toelichting geven.

Opeethypotheek in Radar

“Stel, je hebt veel overwaarde op je woning en je pensioen valt tegen. Waarom zou je die overwaarde dan niet gebruiken om het financieel iets breder te hebben?”, zo introduceert Radar de opeethypotheek die veel oudere huiseigenaren hebben gesloten. “Hiermee dachten ze onbezorgd van hun oude dag in hun eigen huis te kunnen genieten. Maar toen kwam de crisis en daalden de huizenprijzen. Opeens moeten sommige van deze mensen een flink bedrag per maand aflossen – of hun huis uit.”
Antoinette Hertzenberg onderwerpt het product maandagavond vanaf 20.30 uur aan een kritisch onderzoek op Nederland 1.

Reageer op dit artikel