nieuws

Noord-Hollandse pensioenconsultants bundelen krachten

Pensioen

Sanders Pensioen Consultants uit Alkmaar en Felixx Pensioen Consultants uit Bussum gaan samen verder. De pensioenbureaus verwachten samen nog flink wat portefeuilles te kunnen overnemen.

Noord-Hollandse pensioenconsultants bundelen krachten

De twee kantoren werkten al langer intensief samen, vertelt Sander Sanders. “Nu er in pensioenland zoveel verandert, leek het ons een goed moment om de twee bedrijven gewoon samen te voegen. We verwachten de komende tijd nog flink te groeien. Vorig jaar heeft Felixx al de pensioenportefeuilles van zo’n dertig lokale en regionale assurantiekantoren overgenomen. Soms waren dat portefeuilles met één contract, soms ging het om wel 25 tot 30 contracten. We verwachten daar nog een hausse in.”
Met de komst van eenpitter Sanders bestaat het fusiebedrijf dat verder gaat onder de naam Felixx Pensioen Consultants uit negen medewerkers. De doelgroep bestaat uit DGA’s en ondernemers met een collectieve pensioenregeling. Borgert Tegel, oprichter en mededirecteur: “In 2014 moeten nagenoeg alle pensioenregelingen alleen al aan de verschuiving van de pensioenleeftijd van 65 naar 67 aangepast worden. Dit geldt voor zowel DGA’s als ondernemingen met collectieve pensioenregelingen. Dit is hét moment om alle kosten uit de contracten uit te onderhandelen met pensioenfondsen en verzekeraars. Dat kan organisaties op termijn een lastenbesparing opleveren.”

Reageer op dit artikel