nieuws

Compensatie beleggingspensioen nog niet afgerond

Pensioen

Achmea, ASR en SNS Reaal hebben de met de Stichting van de Arbeid (StAR) besproken compensatieregeling voor beleggingspensioenen nog niet afgerond. Eind 2012 was ruim 80 procent van de deelnemers in een beleggingspensioen geïnformeerd over de compensatieregeling.

Compensatie beleggingspensioen nog niet afgerond

Van de drie verzekeraars was al bekend dat zij de deadline van eind 2012 niet zouden halen. Zij zijn voornemens het traject voor de zomer van 2013 af te sluiten. Dat meldt het Verbond vandaag in een rapportage aan de StAR. Al in april 2010 kwamen Verbond en StAR een te hanteren kostennorm overeen. Vaak kreeg het flankerend beleid voor individuele beleggingsverzekeringen echter voorrang.
Inmiddels hebben Aegon, Allianz, Delta Lloyd, De Goudse, Generali en Nationale-Nederlanden de compensatieregeling afgerond. Achmea, ASR en SNS Reaal zijn nog niet zo ver en melden de StAR voor juni 2013 klaar te zijn. Achmea heeft circa 250.000 polissen te beoordelen, SNS Reaal moet er 400.000 doorrekenen, en ASR 382.000. Een deel van hun klanten is al wel geïnformeerd.

Reageer op dit artikel