nieuws

‘Omtzigt is het schuurpapier van de sector’

Pensioen

CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt heeft gisteren een pensioenvakprijs in de wacht gesleept in de categorie Uitzonderlijke Bijdrage aan de Pensioenfondssector. De jury noemt hem het ‘schuurpapier’ van de sector. Pensioenfonds ING werd uitgeroepen tot pensioenfonds van het jaar.

‘Omtzigt is het schuurpapier van de sector’

De vakprijzen worden jaarlijks uitgereikt door npn, een onafhankelijk Nederlandstalig pensioentijdschrift dat wordt uitgegeven door Financial Times in Londen.
Omtzigt heeft zich volgens de jury als een van de weinige Kamerleden echt gemanifesteerd als pleitbezorger van het huidige Nederlandse pensioenstelsel. “Hoewel de sector een haat-liefdeverhouding heeft met het CDA-Kamerlid, is de jury ervan overtuigd dat de waardering voor zijn werk altijd de overhand krijgt. Dat blijkt ook wel uit het feit dat de sector enorm heeft gelobbyd om hem in de Kamer te houden”, aldus het rapport.
De trofee voor het beste beleggingsbeleid ging naar Pensioenfonds ABN Amro. Volgens de jury voldoet het bestuur van dit fonds aan alle thema’s van hedendaags vermogensbeheer: goed je huiswerk doen, anticiperen op marktontwikkelingen, een gedegen beleggingsbeleid tonen en eigen verantwoordelijkheid nemen.
Pensioenfonds Zorg en Welzijn won de communicatieprijs wegens zijn succesvolle campagne ‘Dit vind ik’. Ruim 125.000 deelnemers reageerden op vier stellingen over het beleid van het fonds. Pensioenfonds SNS Reaal toonde zich het sterkst in bestuursgovernance. Het bestuur is samengesteld uit vijf werknemersleden en slechts één werkgeverslid. Er is een externe, onafhankelijke voorzitter, die geen binding heeft met het bedrijf. Dit juicht de jury van harte toe.
Pensioenfonds ING werd uitgeroepen tot pensioenfonds van het jaar. Dit fonds heeft volgens de jury heel hard gewerkt om zich volledig te reorganiseren. Het hakken in oude structuren en verbanden getuigt volgens de jury van een volhardendheid waar ze respect voor heeft.

Reageer op dit artikel