nieuws

Reaal start lijfrentecampagne

Pensioen

Reaal start een campagne om consumenten te wijzen op de mogelijkheden die er zijn voor een vrijkomende lijfrente. Consumenten moeten uiterlijk 31 december van het kalenderjaar na het jaar waarin de verzekering afloopt, besluiten wat ze met de lijfrente willen doen. Besluiteloosheid kan volgens de verzekeraar leiden tot “grote nadelige fiscale gevolgen” .

Reaal start lijfrentecampagne

Jaarlijks komt € 5 miljard lijfrentekapitaal vrij, waarvan het merendeel in het najaar. Consumenten staan daarbij  globaal voor de keuze om door te sparen of te kiezen voor een uitkering als aanvulling op het pensioen.  Reaal:  “Het is voor de consument lastig te bepalen wat de mogelijkheden zijn voor zijn verzekering.”
De verzekeraar gaat de vrijkomende lijfrentes extra onder de aandacht brengen van het intermediair.  Daarnaast komt er een gratis boekje voor consumenten waarin de verschillende keuzes voor vrijkomend lijfrentekapitaal op een heldere manier uiteen worden gezet.

Reageer op dit artikel