nieuws

Vergelijkingssite voor pensioenen

Pensioen

Vandaag is de vergelijkingssite www.eenzorgeloospensioen.nl geïntroduceerd. Hiermee wordt het aanvullend pensioen voor consumenten transparant gemaakt, zegtinitiatiefneemster Michal Reutelingsperger. Op de vergelijkingssite zijn alle pensioenproducten van banken en verzekeraars op één plek samengebracht.

Vergelijkingssite voor pensioenen

"Om het aanbod voor bezoekers makkelijk te maken, is gekozen voor één en dezelfde structuur van informatievoorziening. Met deze vergelijkingssite worden producten en diensten van verzekeraars en banken voor consumenten veel simpeler, duidelijker en overzichtelijker in kaart gebracht", stelt Reutelingsperger.
Volgens haar communiceren veel financiële instellingen hun pensioenproducten niet duidelijk binnen het ruime aanbod van alle andere producten en communiceert elk bedrijf er weer op een andere manier over. "Mensen hebben ook geen zin en tijd om één voor één alle websites af te struinen naar een product dat het beste bij ze past", zegt Reutelingsperger. "Het regelen van je eigen of aanvullend pensioen wordt steeds belangrijker. Maar het hoe, wat en waar laat qua informatievoorziening nog veel te wensen over."

Reageer op dit artikel