nieuws

Ook Flexis Groep mikt op overname pensioenportefeuilles

Pensioen

Ook adviesbedrijf Flexis Groep heeft zich gemeld op de markt voor het overnemen van pensioenportefeuilles van adviseurs die zich niet aanmelden voor een Wft-pensioenvergunning. Portefeuilles zullen worden ondergebracht bij Pensioendesk Services.

Ook Flexis Groep mikt op overname pensioenportefeuilles

Flexis betaalt maximaal driemaal de jaarprovisie als overnameprijs. "De reden voor dit aanbod is dat wij hebben gemerkt dat intermediairs worstelen met de vraag wat te doen met de pensioencontracten en welke waarde zij eraan kunnen toekennen." Volgens Flexis is een simpele oplossing dat de contracten overgaan tegen een vaste waarde. "Daarbij kan de overdragende partij met een gerust hart de klanten overdragen."
De afgelopen maanden hebben onder meer Vrieling Adviesgroep (ABC Pensioen) en Noordeloos Groep (NLG) aparte bedrijven opgericht die het beheer van pensioenportefeuilles willen overnemen van adviseurs die geen Wft-vergunning gaan aanvragen.

Reageer op dit artikel