nieuws

Pensioenfonds Nigoco naar Delta Lloyd

Pensioen

Het pensioencontract van Stichting Pensioenfonds Nigoco is per 31 december 2011 ondergebracht bij Delta Lloyd Levensverzekering. De overstap van veel, met name kleinere, ondernemingspensioenfondsen is al langer een trend.

Pensioenfonds Nigoco naar Delta Lloyd

Stichting Pensioenfonds Nigoco is het ondernemingspensioenfonds van de Rotterdamse rederij Van Nievelt, Goudriaan & Co’s Stoomvaart Maatschappij, actief in de grote- en kleine handelsvaart sinds 1905 en sinds 1991 failliet verklaard. Met de overname van de verplichtingen is een koopsom gemoeid van € 56 miljoen. De voorlopig vaste jaarlijkse indexatie is 1,5%.
Hubert Kleijn, voorzitter van Stichting Pensioenfonds Nigoco (links op de foto) bracht het poëtisch:"”Ik kan meedelen dat dit langst 'varend' Nievelt Goudriaan vehicle haar laatste reis met succes voltooid heeft en thans veilig is afgemeerd in de Delta Lloyd haven te Amsterdam."

Het aantal Nederlandse pensioenfondsen is de laatste jaren sterk gedaald, van 713 in 2007 naar 483 eind juni 2011 (cijfers DNB). Daarvan waren er op dat moment nog eens 107 in liquidatie.

Reageer op dit artikel