nieuws

Verbod op seksediscriminatie vooral nadelig voor vrouwen

Pensioen

Het verbod op seksediscriminatie bij de vaststelling van verzekeringspremies dat op 21 december volgend jaar van kracht wordt in de EU heeft vooral nadelige gevolgen voor vrouwen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Duitse verbond van verzekeraars GDV, waarvan de resultaten bekend zijn gemaakt door de CEA, het Europese samenwerkingsverband voor de verzekeringsbranche.

Verbod op seksediscriminatie vooral nadelig voor vrouwen

Door het verbod op seksediscriminatie is de kans groot dat vrouwen in de nabije toekomst 30% meer premie moeten gaan betalen voor hun levensverzekering en 11% meer voor hun autoverzekering, zo hebben de Duitse onderzoekers becijferd. Maar ook mannen ontspringen de dans niet: zij zouden door het aanstaande verbod hun pensioeninkomsten met 5% of meer kunnen zien afnemen.
De CEA heeft zich altijd verzet tegen het verbod op seksediscriminatie bij de vaststelling van verzekeringspremies, maar zal zich er nu noodgedwongen bij neerleggen, zegt CEA-voorzitter Michaela Koller. De verzekeraars zullen zich echter wel hard maken voor handhaving van de bestaande mogelijkheden om leeftijd en invaliditeit als risicofactoren toe te passen bij de vaststelling van verzekeringspremies.

Reageer op dit artikel