nieuws

Twee op drie ondernemers kiezen intermediair voor pensioenadvies

Pensioen

Van de ondernemingen met 5 tot 75 werknemers kiest 64% voor een intermediair om zich te laten adviseren over tweedepijlerpensioen, zo blijkt uit onderzoek uitgevoerd door GfK in opdracht van Legal & General. Van de bevraagde bedrijven kiest 34% voor een gespecialiseerde pensioenadviseur; 30% neemt een intermediair in de arm die een totaaladvies geeft.

Twee op drie ondernemers kiezen intermediair voor pensioenadvies

Ruim 10% wint advies in bij het eigen zakelijke netwerk en 4% heeft in het geheel geen adviseur. Bij het onderzoek zijn bedrijven met een bedrijfstak- of ondernemingspensioenfonds buiten beschouwing gelaten. 
Ruim een derde (37%) zegt overigens meer dan één adviseur te raadplegen over het onderwerp pensioen. Naarmate de onderneming meer medewerkers telt, wil het bedrijf een groter deel van de werkzaamheden zelf uitvoeren. "In de groep ondernemers met 50 tot 75 werknemers geeft 33% van de respondenten aan dat de werkzaamheden voornamelijk door de adviseur worden uitgevoerd en 57% zoveel mogelijk door de onderneming zelf wordt uitgevoerd. Bij ondernemingen met minder werknemers is dit beeld juist andersom." De respondenten vinden gemiddeld € 105 een redelijk uurtarief.
Legal-directeur Arno Dolders ziet in de uitkomsten van het onderzoek een reden voor adviseurs om een WFT-vergunning voor pensioenadvies aan te vragen. "Ik wil het intermediair oproepen niet te lichtvaardig een beslissing te nemen. Pensioen zal in de komende jaren alleen maar belangrijker worden."

Reageer op dit artikel