nieuws

PensioenPartner landelijk in te huren voor pensioenadvies

Pensioen

Het Nederlands Pensioenbureau van Paul van der Heide heeft een landelijk netwerk van pensioenadviseurs opgericht, die beschikken over de WFT-vergunning voor pensioenverzekeringen en ingehuurd kunnen worden door tussenpersonen die zo’n vergunning niet hebben. Het netwerk van veertien consultants heet PensioenPartner.

PensioenPartner landelijk in te huren voor pensioenadvies

De veertien pensioenadvieskantoren zijn te vinden op de website pensioenpartner.com. "De nl-versie behoort bij een kantoor dat failliet is gegaan", zegt Van der Heide, verwijzend naar de in 2002 in een faillissement geëindigde verkoopclub PensioenPartners.
"We verwachten dat door de invoering van het nieuwe vergunningenstelsel in 2014 het aantal pensioenadviseurs zal afnemen tot 10% van het huidige aantal", zegt Van der Heide. "Iedere pensioenbemiddelaar die geen vergunning haalt, mag op korte termijn niet meer bij pensioenregelingen betrokken zijn. Financieel adviseurs zullen het onderdeel 'pensioenen' dan moeten afstoten of cliënten moeten op zoek gaan naar een andere adviseur."
De aangesloten PensioenPartners gaan volgens een uniforme methode werken voor tussenpersonen die pensioenadvies en –beheer willen uitbesteden. Ze zijn in te huren tegen een uurtarief,  dat de consultant zelf bepaalt, volgens Van der Heide. De richtprijs is € 175 per uur.

Reageer op dit artikel