nieuws

TAF completeert AOV-aanbod voor ondernemers

Geen categorie 2137

TAF completeert AOV-aanbod voor ondernemers

TAF gaat ondernemers meer keuzemogelijkheden bieden voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering op maat. Daartoe lanceert TAF, samen met verzekeraar iptiQ, een nieuw product, de TAF BasisGezekerd AOV. TAF biedt al langer een meer uitgebreide AOV voor ondernemers, de TAF GoedGezekerd AOV. TAF is in Nederland de grootste aanbieder van overlijdensrisicoverzekeringen en wordt nu ook een echte specialist op de AOV-markt.

Vangnet
TAF-directeur Nicole Hollander licht de gedachte achter de TAF BasisGezekerd AOV toe: “Driekwart van de ondernemers in Nederland loopt op dit moment onverzekerd rond. Zij willen simpelweg geen honderden euro’s per maand betalen voor een AOV. Veel ondernemers zijn op zoek naar een betaalbaar vangnet, waarbij ze alleen verzekeren wat minimaal nodig is om de vaste lasten door te betalen. Met de toevoeging van de TAF BasisGezekerd AOV aan ons assortiment voorzien we in die klantbehoefte. We vullen het gat tussen niets verzekeren en een dure AOV waarbij vrijwel alles is verzekerd.”

Keuze in dekking
De nieuwe AOV voor ondernemers (TAF BasisGezekerd AOV) is beperkter in dekking dan de bestaande (TAF GoedGezekerd AOV). De ondernemer kan er binnen TAF BasisGezekerd AOV voor kiezen zich alleen te verzekeren voor arbeidsongeschiktheid na een ongeval. Aan de mogelijke oorzaken van arbeidsongeschiktheid kan worden toegevoegd een lijst met de meest voorkomende ernstige ziekten. De TAF GoedGezekerd AOV biedt daarbovenop dekking voor alle medisch objectiveerbare aandoeningen, naar keuze nog aan te vullen met psychische klachten.

Risicodrager van de TAF BasisGezekerd AOV is iptiQ, een dochter van het internationale verzekeringsconcern Swiss Re. De verzekeraar achter de TAF GoedGezekerd AOV is al langer de Liechtensteinse verzekeraar Quantum Leben.

Meer keuzemogelijkheden
Hollander vervolgt: “Uitgangspunt van ons nieuwe AOV-aanbod is dat de ondernemer zelf bepaalt wat hij wel en bewust niet verzekert en daar ook voor betaalt.” Om die reden biedt TAF onder de vlag ‘TAF Ondernemers AOV’ nog meer keuzemogelijkheden voor de ondernemer. Die stelt zijn of haar arbeidsongeschiktheidsverzekering zelf op maat samen.

Allereerst is er ruime keuze in de dekking: oplopend van alleen ongevallen naar een zeer uitgebreide dekking inclusief psychische klachten. De TAF Ondernemers AOV biedt daarnaast veel flexibiliteit in wachttijd, looptijd van de verzekering, duur van de uitkeringen, mate van arbeidsongeschiktheid waarbij uitkering volgt (uitkeringsgrens) en indexatie van verzekerde bedragen.

Vaste lasten
Voor het verzekerde bedrag zijn bij TAF de vaste lasten leidend, en niet het inkomen. “We zijn er van overtuigd dat de meeste ondernemers niet hun hele inkomen willen verzekeren voor een hoge premie”, stelt Hollander. “Zij willen alleen verzekeren wat echt noodzakelijk is tijdens de periode van arbeidsongeschiktheid: hun vaste maandelijkse lasten en een deel voor variabele lasten zoals boodschappen. Dat is dus een andere benadering dan de traditionele inkomensverzekeraars.”

Marktleider
Als vanzelfsprekend kiest TAF ook voor het vernieuwde AOV-assortiment voor exclusieve distributie via onafhankelijk financieel adviseurs. Die adviseurs hebben TAF eerder dit jaar uitgeroepen tot beste aanbieder van overlijdensrisicoverzekeringen (Adfiz Prestatie Onderzoek). Bovendien krijgen de ORV’s van TAF bij onderzoeksbureau MoneyView al zeven jaar lang de hoogste productwaarderingen (5 sterren). Om die redenen weten adviseurs de weg naar TAF steeds beter te vinden. TAF is hierdoor in Nederland al enige tijd marktleider in overlijdensrisicoverzekeringen.

“Op de AOV-markt willen we ook een prominente rol gaan spelen”, zegt TAF-directeur Nicole Hollander. “In elke markt waarin we opereren is onze doelstelling: het ontwikkelen van verzekeringen met de beste voorwaarden tegen een scherpe prijs en de allerbeste service.”

Wilt u meer informatie over de TAF Ondernemers AOV?
Ga naar www.taf.nl/aov

Reageer op dit artikel