nieuws

Zoet verlengt aanmeldingstermijn proefproces tot 1 september

Geen categorie

Zoet verlengt aanmeldingstermijn proefproces tot 1 september

Michiel Zoet, adviseur bij KZ Adviesgroep, heeft besloten de aanmeldingstermijn voor zijn proefproces tegen de Wft-examens te verlengen tot 1 september.

Reden voor de verlenging is een tussentijds onderzoek of er inderdaad een noodzaak bestaat om de vakbekwaamheidseisen aan te scherpen en zo ja, in hoeverre het nu voorgestelde eisenpakket daaraan tegemoet komt.

Volgens hem ontbreekt er tot op heden een deskundigenonderzoek in het politiek debat. “Ervan uitgaande dat het deskundigenonderzoek bevestigt wat al langer in de sector wordt gedacht – namelijk dat de nieuwe vakbekwaamheidseisen hun doel voorbij schieten – kan het rapport ook als basis voor het proefproces dienen”, aldus Zoet.

Hij laat desgevraagd weten dat 750 mensen zich hebben aangemeld bij de Vereniging Geen PE(Plus) examens meer. Zoet verlengde de termijn al eerder.

Reageer op dit artikel