nieuws

Dijkhoff: ‘Cybercrime bedreigt economie’

Geen categorie

“Cybercrime begint de reële economie te raken en kan onze groei en welvaart beperken”, zegt staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) in een interview met het Financieele Dagblad (FD). Volgens Dijkhoff groeit het totale schadebedrag door cybercrime explosief en moeten bedrijven veel meer doen aan digitale beveiliging. “Je gaat het niet meer redden met een versterking van de ict-afdeling.”

Dijkhoff: ‘Cybercrime bedreigt economie’

Volgens de staatssecretaris zit het onderwerp cybersecurity nog onvoldoende tussen de oren bij bedrijven. Dijkhoff: “Laat ik het zo zeggen: Ik gun ieder bedrijf dat nog geen slapeloze nachten heeft gehad, dat ze het bij de buren hebben gezien en beseffen dat cybersecurity essentieel is. Je gaat het niet meer redden met een versterking van de afdeling ICT. De schade vertaalt zich ook in verlies aan productiviteit. Misschien zijn we er al een beetje te veel aan gewend geraakt. Ik bedoel: Ik heb ook liever dat ik twee dagen niet kan werken in plaats van dat mijn data zijn gestolen. Maar wat is dan de schade? Daar moeten bedrijven wel over nadenken.”

Dijkhoff heeft als opvolger van de onlangs opgestapte staatssecretaris Fred Teeven  internetveiligheid als extra verantwoordelijkheid in zijn portefeuille gekregen. Gisteren opende hij een grote internationale conferentie over dat onderwerp in Den Haag.

 

Reageer op dit artikel