nieuws

Financiële sector laat zich inspireren door NGO’s

Geen categorie

Op 29 januari gaat een evenement van start waarbij de financiële sector en NGO’s, non-gouvernementele organisaties, in 6 sessies zoveel mogelijk van elkaar willen leren. Ruim 13 leidinggevenden en 20 young professionals uit beide sectoren gaan met elkaar om de tafel tijdens het initiatief dat onder de naam ‘Inspiractiegroep FS’ de boer op gaat. Het evenement is een idee van onderzoeker en adviseur Petrosjan Damen.

Financiële sector laat zich inspireren door NGO’s

Het traject is gebaseerd op de aanpak van One Million Snowflakes, een organisatie die professionals met elkaar verbindt om meer aandacht te geven aan sociale vraagstukken. Petrosjan Damen is een van de initiatiefnemers van One Million Snowflakes en wil de aanpak nu ook vertalen naar de branche van financiële dienstverlening om ook daar het beste van twee werelden met elkaar te combineren. “De financiële sector staat er sinds de crisis vooral om bekend keuzes te maken om de financiële waarde te vergroten. NGO’s daarentegen willen juist meer maatschappelijke waarde toevoegen”, aldus Damen.

Deelnemende leidinggevenden uit de financiële sector zijn onder meer Joyce Burkens, Commercieel Directeur van Europeesche Verzekeringen, Gerard van Rooijen, Directeur Schadeverzekeringen bij Delta Lloyd en Gerrit de Jong, Manager Hypotheek Beheer bij Aegon. Van de NGO-sector zijn onder andere Judith Manshanden van het Geef Café en Rob van de Star van Croqqer aanwezig.

Reageer op dit artikel