artikel

Zo evolueer je stap voor stap naar data-gedreven verzekeraar

Geen categorie 763

Zo evolueer je stap voor stap naar data-gedreven verzekeraar

We zien het regelmatig; goede data-ideeën die stranden bij de praktische vertaling naar de organisatie. Onnodig vinden wij bij ExperienceData.

– Tekst komt van ExperienceData – 

We organiseren tijdens het Innosurance event een aantal exclusieve speeddates waarin jij de casus van jouw organisatie kosteloos kan voorleggen en wij met een creatieve data-oplossing komen. Schrijf je nu in en verras ons met een (te) gekke casus!

Op zoek naar creatieve mogelijkheden om data-gedreven te werken in de verzekeringsbranche? Bekijk hier onze ervaring en visie.

Meest gestelde vragen over datagedreven werken:

  • Hoe kunnen wij klanten en business partners beter bedienen door inzicht te krijgen in de polis- en schadedata van de verschillende volmachten?
  • Kunnen wij schadelast en fraudezaken voorspellen om onze schadebehandelaar te assisteren en zo het behandelingsproces efficiënter in te richten?
  • Kan een machine learning model ons helpen om premies te berekenen, waardoor we sneller kunnen inspelen op veranderende marktomstandigheden?
  • Is het mogelijk om op het moment van acceptatie de schadekans, schadehoogte en meest bepalende risicofactoren te voorspellen zodat we acties kunnen ondernemen om risico’s te verlagen?
  • Kunnen wij het psychische ziektebeeld van zelfstandigen voorspellen, om op basis daarvan proactief hulp te verlenen en langdurige arbeidsongeschiktheid te voorkomen?
  • Kan je ons helpen met het verlagen van de inhuurkosten van experts?
  • Hoe kunnen wij onze bedrijfsdata gebruiken om een beter gedifferentieerde portfolio op te bouwen?

Verzekeraars lopen tegen heel wat drempels aan om deze vragen goed te kunnen beantwoorden, maar met de juiste focus en door klein te beginnen, valt er op korte termijn heel veel te winnen. Hoe? Lees meer in deze whitepaper met onder meer 7 redenen waardoor analyses geen resultaten opbrengen.

Reageer op dit artikel