artikel

Van café tot circulaire SNS Winkel

Geen categorie 2344

Van café tot circulaire SNS Winkel

Maarten Klaver is franchisenemer van de SNS winkel in Zoetermeer. Een winkel in een gemeentelijk monument met een rijk historisch verleden in het hart van het authentieke deel van Zoetermeer. De mogelijkheid om zich op deze bijzondere locatie te vestigen droeg bij aan zijn keuze om franchisenemer bij SNS te worden. Lees hoe het voormalige café ‘Ons Genoegen’ van Toon Fraassen uiteindelijk werd verbouwd tot de winkel waar Maarten en zijn team met plezier werken.

Duurzaamheid is niet zomaar een kreet

Duurzaamheid is niet zomaar een kreet. Maarten vindt het belangrijk dat we niet teveel verkwisten. Ook op het werk: “In Zoetermeer zijn we hier heel bewust mee bezig. Daarom brengen we papier weg voor hergebruik, zetten we de verwarming niet te hoog, doen het licht uit en carpoolen. Zo denken we aan onze portemonnee en dragen we een steentje bij aan het tegengaan van de opwarming van de aarde. Ook ben ik er trots op dat ik in dit prachtige historische pand de eerste circulaire winkel heb.”

 

Omtoveren tot circulaire winkel

“Natuurlijk wilden we de buitenkant van het pand, waar mogelijk, intact houden. Daarom zien de voor- en zijkant van het pand er nog net zo uit als vroeger”, vertelt Maarten. Binnen moest uiteraard wel veel veranderen om het pand geschikt te maken voor een SNS winkel. De winkel is ingericht met duurzame materialen. Oude materialen uit het pand kregen een nieuwe bestemming. Zo kwam de kromgetrokken houten vloer terecht op de wanden. Zelfs de overgebleven delen zijn niet weggegooid. Die zijn voor een groot deel aan SNS-collega Remco Romijn gegeven, die er tuinmeubelen van kon maken. Andere vloerdelen gingen naar de achterkleinzoon van Toon Fraassen, Björn. Hij gebruikt ze om de erfstukken, waaronder porseleinen borden met schilderingen van het oude pand, op tentoon te stellen. Verder zijn voor de inrichting ook ‘nieuwe hergebruikte’ materialen verwerkt. Zo zijn de lamp en de tafelpoot van geperst karton en de gordijnen zijn gemaakt van oude petflessen.

 

Sfeer en gemoedelijkheid

“Van klanten krijgen we te horen dat de winkel veel sfeer heeft. De duurzame inrichting wordt absoluut gewaardeerd.” Ook biedt de ligging in het authentieke deel van Zoetermeer veel voordelen. “Hier begroeten winkeliers elkaar nog, we helpen elkaar, we doen boodschappen bij elkaar en verwijzen klanten door naar elkaar. Samen maken we het hier mooi en fijn om te werken. Echt, het is hier gemoedelijker dan in moderne winkelgebieden!”

Het werken bij SNS is echt anders dan bij andere banken, ook als je aansluit als ondernemer bij de franchiseformule van SNS. Heb je ervaring met het geven van financieel- en hypotheekadvies en heb je ondernemerservaring of -ambitie? SNS zoekt franchisenemers in diverse regio’s. Nadere informatie over de franchiseformule van SNS en de beschikbare franchisegebieden is te vinden op snsfranchise.nl. Wil je liever persoonlijk contact? Bel dan graag met Floor Otten, Recruiter SNS Franchise, 06-10986428 of stuur een mail naar floortje.otten@sns.nl

Reageer op dit artikel