nieuws

Merius schrijft 2 miljard euro aan nieuwe hypotheekmandaten in 2019

Financiële planning 947

In het driejarig bestaan heeft geldverstrekker Merius Hypotheken 3,7 miljard euro aan mandaten opgehaald bij institutionele beleggers. Vooral in het lopende jaar kreeg CMIS-dochter veel investeringen te verwerken: 2 miljard euro aan mandaten werd gerealiseerd in 2019. Het zijn vooral verzekeraars, pensioenfondsen en asset managers die Merius aan zich bindt.

Merius schrijft 2 miljard euro aan nieuwe hypotheekmandaten in 2019

Volgens directeur Investement Solutions van CMIS Cor Zwaan heeft Merius inmiddels voor 2 miljard euro aan hypotheken verstrekt. “Daarmee hebben we al bijna 8.000 Nederlandse huiseigenaren aan een hypotheek geholpen. En met een solide pijplijn in nieuwe investeringen kunnen we Nederlandse huizenkopers en -bezitters een aantrekkelijk aanbod blijven doen”, zegt Zwaan.

Betaalmoraal

Merius ziet dat Nederlandse hypotheken nog steeds aantrekkelijk zijn voor Europese institutionele beleggers. Het zijn duurzame beleggingen met een langdurig en stabiel rendement en een beperkt risico. Het Merius Investor Platform is daardoor sinds de oprichting gestaag gegroeid. “De Nederlandse financiële industrie is goed gereguleerd en Nederlandse huiseigenaren staan bekend om hun goede betaalmoraal”, aldus Zwaan.

Reageer op dit artikel