nieuws

Miljoeneninjectie voor duurzamere koopwoning

Financiële planning 5861

Een miljoeneninjectie moet ervoor zorgen dat eigenaren van koopwoningen meer energiebesparende maatregelen nemen. In totaal stelt het ministerie van binnenlandse zaken hiervoor € 87 miljoen beschikbaar.

Miljoeneninjectie voor duurzamere koopwoning

De miljoenen gaan niet rechtstreeks naar de huiseigenaren. Het geld gaat naar gemeenten, die daarmee projecten kunnen opzetten die woningbezitters moet stimuleren om kleine energiebesparende maatregelen in huis te nemen.

Wooncomfort

“Met kleine maatregelen kun je al veel energie besparen”, zegt minister Kajsa Ollongren. “Het scheelt in de energiekosten en draagt bij aan het wooncomfort. Bovendien is het een belangrijke stap naar meer duurzaam wonen.”

Met de regeling kunnen gemeenten zelf projecten opzetten die huiseigenaren helpen bij het verminderen van hun energiegebruik. Een voorbeeld zijn vouchers die kunnen worden ingezet voor energiebesparende maatregelen, zoals het inregelen van de cv-installatie en het aanbrengen van radiatorfolie en tochtstrips.

Advies

Ook het geven van advies valt onder de regeling. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om verdergaande energiebesparende maatregelen, zoals dak-, raam- of gevelisolatie. Het doel is om met de regeling een miljoen huizen duurzamer te maken.
Gemeenten hebben tot medio november de tijd om voorstellen voor projecten in te dienen op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De projecten moeten eind 2020 uitgevoerd zijn om voor de subsidie in aanmerking te komen.

Reageer op dit artikel