nieuws

Faillissement voor hypotheekadviseur voor wie ‘nee’ geen antwoord was

Financiële planning 8507

De naam van kantoor ‘Bij ons lukt het wel’ mag optimistisch zijn, de praktijk bleek weerbarstiger. Anderhalf jaar na oprichting ging het Friese hypotheekadvieskantoor vorige week failliet.

Faillissement voor hypotheekadviseur voor wie ‘nee’ geen antwoord was

De hypotheekadviseur begon in april 2018 vanuit het Friese gehucht Tzum als Finzie-franchiser onder de hoopvol klinkende naam ‘Bij ons lukt het wel’. “Dat wekt ook weer een verwachting bij de klant en daar ligt mijn uitdaging. Dat vind ik mooi. Juist bij de zaken waar anderen afhaken, daar wil ik graag starten. Veel ondernemers komen bij mij omdat de bank hen geen hypotheek wil geven”, schreef hij destijds in een blog.

Creatieve oplossingen

De adviseur, die eerder een ongebonden kantoor runde, richtte zich met name op ingewikkeldere zaken zoals echtscheidingen met hoofdelijke aansprakelijkheid. ‘Nee’ van een geldverstrekker is voor hem geen antwoord, beloofde hij potentiële klanten op vergelijkingssite Advieskeuze. “Ik geloof, op basis van mijn ervaringen, in een succesvolle hypotheekafsluiting en de route naar een finaal akkoord! Met Friese nuchterheid en creatieve oplossingen zijn bij mij in de afgelopen jaren heel veel aanvragen daarom wél gelukt!”

Op 23 oktober sprak de rechtbank Noord-Nederland het faillissement uit van Bij ons lukt het wel. De hypotheekadviseur was niet bereikbaar.

Reageer op dit artikel