nieuws

Nieuwe funding voor Tulp Hypotheken

Financiële planning 1156

Tulp Hypotheken is opnieuw een substantieel funding arrangement overeengekomen. Hiermee kan de hypotheekverstrekker samen met haar partners meer hypotheken aanbieden. Tulp richt zich vooral op hypotheken zonder NHG voor bestaande woningen (aankoop, verbouwing of oversluiten) met lange rentevaste periodes. Hierdoor kan Tulp Hypotheken volgens eigen zeggen blijven opereren als een van de voordeligste aanbieders in dit marksegment.

Nieuwe funding voor Tulp Hypotheken

Met het funding arrangement bevestigt TwentyFour Asset Management (TwentyFour) het vertrouwen in Tulp Hypotheken. “We zijn trots dat onze fundingpartner TwentyFour dit nieuwe mandaat heeft toegekend”, zegt Tulp-directeur Pierre de Vos. “Het bevestigt onze goede samenwerking.” De Vos geeft aan dat Tulp naast TwentyFour ook een samenwerking heeft met HSBC voor een deel van de Tulp-portefeuille. “HSBC is een van de grootste banken in de wereld.”

Beleggingen

Tulp Hypotheken startte in mei 2018 met zogeheten secured funding van TwentyFour Asset Management uit Londen. Deze investeerder is een omvangrijk assetmanagementbedrijf en heeft € 17 miljard onder beheer. Het bedrijf is gespecialiseerd in fixed income beleggingen en heeft veel ervaring met onder meer beleggingen in hypotheken en asset backed securities.

2.500 klanten

Tulp geeft aan sinds de start meer dan 2.500 klanten geholpen met een hypotheek. Een Tulp-hypotheek kenmerkt zich volgens het bedrijf zelf naast een lage rente ook door ruime aflosmogelijkheden. Zo kan er tot 25% boetevrij per jaar worden afgelost. De speciale funding note structuur, ontwikkeld en opgezet samen met het Nederlandse advocatenkantoor Loyens & Loeff, geeft investeerders de mogelijkheid om met een zeer korte doorlooptijd te starten in het funding-programma van Tulp Hypotheken.

Reageer op dit artikel