nieuws

In oktober meer duidelijkheid over aanpassingen overdrachtsbelasting

Financiële planning 9345

De Miljoenennota en de andere Prinsjesdagstukken voorzien nog niet in een verlaging of zelfs volledig schrappen van de overdrachtsbelasting voor starters. Minister Ollongren belooft de Tweede Kamer hier volgende maand meer openheid van zaken over te geven.

In oktober meer duidelijkheid over aanpassingen overdrachtsbelasting

In de aanloop naar Prinsjesdag werd erop gerekend dat het kabinet de overdrachtsbelasting voor starters zou schrappen. Daartegenover zou een verhoging van het tarief komen te staan voor vastgoedbeleggers met meer dan twee woningen. Op dit moment vormt de overdrachtsbelasting van 2% voor kopers van een eerste huis een behoorlijke financiële drempel.

In behandeling

Ollongren neemt dat obstakel in haar begroting voor komend jaar nog niet weg. In de Prinsjesdagstukken laat de minister weten de motie om een gedifferentieerde overdrachtsbelasting te onderzoeken nog in behandeling te hebben. In oktober wil ze hierover de Tweede Kamer informeren.

Niet-woningen

Voor niet-woningen – bijvoorbeeld bedrijfsgebouwen, bedrijfsruimte, hotels, pensions of grond die bestemd is voor woningbouw – gaat de overdrachtsbelasting per 2021 omhoog van 6% naar 7%.

Reageer op dit artikel