nieuws

Proef De Hypotheker en geldverstrekkers om hypotheekaanvraag gemakkelijker te maken

Financiële planning 2070

De Hypotheker start samen met geldverstrekkers Argenta en Aegon een proef waarmee zij hun klanten meer gemak en voorspelbaarheid willen bieden rondom het aanvragen van de hypotheek. In de pilot kunnen klanten zelf documenten voor een hypotheekaanvraag verzamelen via de app van Ockto.

Proef De Hypotheker en geldverstrekkers om hypotheekaanvraag gemakkelijker te maken

Met deze app deelt de klant volgens De Hypotheker eenvoudig en veilig zijn gegevens. “Dit scheelt tijd, omdat de documenten rechtstreeks worden opgevraagd bij de bron. Hierdoor zijn zowel klanten als adviseurs er zeker van dat de gegevens actueel en correct zijn. Door de gevalideerde data kan een hypotheekadviseur klanten in een eerder stadium zekerheid bieden over de hypotheekaanvraag in samenwerking met Argenta en Aegon.”

Brondata

Begin dit jaar is De Hypotheker gestart met de implementatie van het ophalen van brondata via Ockto als onderdeel van haar dienstverlening. Met gebruik van de Ockto-app biedt zij haar klanten de mogelijkheid om documenten die nodig zijn voor een hypotheekaanvraag digitaal te ontsluiten.

Documenten

Om ervaring op te doen met het verzamelen van noodzakelijke documenten bij de bron, heeft De Hypotheker in samenwerking met Argenta, Aegon en Ockto het startsein gegeven voor Ockto Connect. Zij doen dit middels een pilot met als doel om het proces op basis van ervaringen van klanten en hypotheekadviseurs te optimaliseren.

Geldverstrekkers

Klanten die deelnemen aan de proef halen informatie met behulp van Ockto-app op bij verschillende overheidsportalen, zoals MijnOverheid en het UWV. Na toestemming door de klant worden de documenten doorgestuurd naar een adviseur van De Hypotheker. Deze kan direct overgaan tot het geven van een advies. Dankzij de samenwerking met Argenta en Aegon kan de ontsloten brondata na toestemming van de klant door de geldverstrekkers worden opgevraagd.

Digitalisering

“Met de implementatie van Ockto zetten we een volgende stap in de digitalisering van onze dienstverlening door klanten in staat te stellen het grootste deel van hun gegevens voor een hypotheekaanvraag via brondata te ontsluiten”, zegt Twan Cats, commercieel directeur van De Hypotheker. “Het regelen van een hypotheek is veel papierwerk en wij willen deze zorg grotendeels bij klanten wegnemen. We streven ernaar dat onze klanten op termijn, met behulp van de Ockto-app, alle documenten direct bij de bron kunnen opvragen.”

Reageer op dit artikel