nieuws

‘Druk belastingstelsel treft middeninkomens’

Financiële planning 1289

“Het wordt tijd om de geloofwaardigheid van het belastingstelsel te herstellen. Want je ziet nu dat de druk verschuift naar middeninkomens. Deze groep moet meer belasting betalen en heeft tegelijkertijd steeds minder recht op kortingen en toeslagen.” Dat zegt een van de grondleggers van het belastingstelsel, Leo Stevens, in een interview in De Telegraaf.

‘Druk belastingstelsel treft middeninkomens’

Het belastingstelsel stamt uit 2001, maar omdat er sindsdien veel is aangepast en veranderd kan de hoogleraar fiscale economie zich niet meer vinden in het huidige stelsel. “Door het woud aan regels, uitzonderingen en aftrekposten kunnen de mensen door de bomen het bos niet meer zien”, aldus Stevens. “Die grote diversiteit in regels leidt tot rare en onrechtvaardige verschillen die tot maatschappelijke onvrede leiden.”

Jan Modaal

Volgens de krant worstelt Jan Modaal om zijn koopkracht een beetje omhoog te krijgen en houden veel middeninkomens na een salarisverhoging minder geld over.

Reageer op dit artikel