nieuws

Aegon Bank en Knab samengevoegd onder naam Knab

Financiële planning 8016

Vanaf 1 oktober gaan Aegon Bank en Knab verder onder de naam Knab. Om de nieuwe combinatie leiding te geven komt Nadine Klokke over van ING. Klokke was bij ING directeur business lending voor België en Nederland en was ook betrokken een retail start-up in Oost-Europa. Bij Knab volgt ze Eric Rutten op, die de laatste negen jaar Aegon Bank leidde.

Aegon Bank en Knab samengevoegd onder naam Knab

Volgens ceo van Aegon Nederland Maarten Edixhoven zijn Aegon Bank en Knab strategisch belangrijk voor Aegon. “Het is een logische volgende stap om de kennis en kunde van Knab en Aegon Bank te bundelen. Dat gaan we doen onder de naam Knab. Knab heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld en onderscheidt zich door innovatie en de hoge klantwaardering”, zegt Edixhoven. De nieuwe combinatie telt zo’n 650.000 klanten.

Voorgangers

De voorganger van Klokke, Robbert Bakker, vertrok per 1 april geruisloos als ceo bij Knab. Aegon wilde over de reden van zijn vertrek niets kwijt, behalve dat Bakker zelf besloten zou hebben om op te stappen. Twee jaar eerder vertrok Knab-oprichter René Frijters bij de online bank vanwege een verschil van inzicht over leiderschap.

Reageer op dit artikel