nieuws

Vincent van den Noort vertrekt bij crowdfunder Jungo.nl

Financiële planning 1586

Medeoprichter Vincent van den Noort vertrekt per 1 augustus bij Jungo.nl, dat in 2018 de eerste hypotheek afsloot op basis van crowdfunding.

Vincent van den Noort vertrekt bij crowdfunder Jungo.nl

‘De afgelopen vier jaar bouwen aan Jungo was een inspirerende reis’, stelt Van den Noort in een e-mail. ‘Jungo is nu live en daarmee breekt een nieuwe groeifase aan. Voor mij is dat een mooi moment om het stokje over te dragen. Het is tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik heb daarom het besluit genomen Jungo per 1 augustus 2019 te verlaten.’

Eerste campagne in 2018 afgerond

De eerste campagne van hypotheekverstrekker Jungo werd in 2018 afgerond. Het Leidse stel Ivo en Kim haalde via crowdfunding 68.000 euro op. ‘Over twee weken zitten ze bij de notaris’, zei Van den Noort toen. Volgens hem werd het geld bij elkaar gebracht door in totaal 110 investeerders. Woningkopers kunnen via Jungo tot maximaal 20 procent van de hypotheek bij particuliere investeerders lenen. De koper krijgt een korting op de rente en de investeerders een hoger rendement dan bij de bank. Als een crowdfundcampagne van een klant niet voor 100 procent rondkomt, dan garandeert funder Aegon nog steeds de volledige hypotheeksom.

Volgens Van den Noort is Jungo een succes

Volgens Van den Noort is Jungo.nl een succes. ‘Ik kijk terug op een fantastisch avontuur, dat we in mei 2015 startten met een simpel idee: Huizenkopers en investeerders slim met elkaar verbinden zodat iedereen wint. In die vier jaar heb ik veel enthousiaste reacties gehad, maar zeker zo vaak heb ik gehoord dat het nooit zou lukken. Samen met een fantastisch team, een duidelijke visie en krachtige kernwaarden is het gewoon wel gelukt: Jungo is een succes.’

Naar opvolger wordt nog gezocht

Jungo.nl kiest voor het intermediair als distributiekanaal. ‘Ik ben trots op het vertrouwen van onze klanten en alle adviseurs die met ons samenwerken.’ Wat Van den Noort gaat doen is nog niet bekend. ‘Eerlijk gezegd weet ik het nog niet. Ik wil impact maken, miljoenen mensen blij maken.’Jungo.nl zoekt nog naar een opvolger.

Reageer op dit artikel