nieuws

Van Bruggen Adviesgroep: Wijzigen hypotheek levert gemiddeld € 439 op

Financiële planning 3620

Onder meer het oversluiten van een hypotheek levert gemiddeld een besparing op van € 439 per maand. Dat blijkt uit onderzoek van de Van Bruggen Adviesgroep, die de afgelopen drie maanden de hypotheekwijzigingen van klanten onder de loep heeft genomen. Vooral het oversluiten van een hypotheek levert financieel voordeel op.

Van Bruggen Adviesgroep: Wijzigen hypotheek levert gemiddeld € 439 op

Vanuit meerdere klantvoorbeelden van financieel adviseurs door het hele land, zijn recente wijzigingen in hypotheken naast elkaar gelegd. Uit dit onderzoek blijkt dat bedragen van € 300 en € 600 niet ongebruikelijk zijn voor de besparing op de maandlasten. Vooral in de regio Noordoost zijn er relatief veel consumenten die hun maandlasten drastisch naar beneden kregen.

10 jaar vast

Consumenten die in de periode 2009 tot en met 2012 de rente voor 10 jaar vast hebben gezet, betalen waarschijnlijk een hoge rente van 4 à 5%. Op dit moment staat de gemiddeld 10 jaar vaste hypotheekrente met NHG onder de 1,7% (zonder NHG  2,15%).

Rentemiddeling

Iemand die sinds het afsluiten van de hypotheek niet meer is verhuisd en de hypotheek sindsdien niet meer heeft aangepast  via oversluiten of rentemiddeling, kan in veel gevallen nu of in de toekomst besparen op de hypotheeklasten, volgens de Van Bruggen Adviesgroep. De gemiddelde besparing per jaar komt uit op € 5.200.

Volgens het hypotheekbedrijf betreft nu 1 op de 3 hypotheken niet meer de financiering van een andere woning, maar een oversluiting.

Reageer op dit artikel