nieuws

Meer uitzendkrachten krijgen zicht op hypotheek

Financiële planning 1021

Meer uitzendkrachten krijgen de mogelijkheid een Perspectiefverklaring aan te vragen. Tot nu toe kwamen alleen flexwerkers van gecertificeerde uitzendbureaus in aanmerking, nu staat de verklaring open voor alle uitzendkrachten die minimaal een jaar in dienst zijn. Geldverstrekkers vragen om de verklaring bij een hypotheekaanvraag.

Meer uitzendkrachten krijgen zicht op hypotheek

Stichting Perspectiefverklaring, een initiatief van het Waarborgfonds Eigen Woningen, hypotheekverstrekkers, uitzendbureaus en consumentenorganisaties, kent sinds dinsdag een externe perspectieftaxateur. Tot nu toe mochten alleen gecertificeerde uitzendbureaus een perspectiefverklaring afgeven aan hun uitzendkrachten. Een interne perspectieftaxateur beoordeelt dan de hypotheekaanvraag.

Toekomstige inzetbaarheid

Met de komst van een externe taxateurs kunnen ook uitzendkrachten van niet-gecertificeerde bureaus een Perspectiefverklaring aanvragen. De flexwerker moet minimaal 52 weken beoordeelbare werkervaring hebben. De externe perspectieftaxateur maakt een inschatting van iemands toekomstige inzetbaarheid aan de hand van onder andere gesprekken en een arbeidsmarktscan. Dit leidt tot een beoordeling of er de komende jaren sprake is van een bestendig inkomen.

De Perspectiefverklaring werd twee jaar geleden in het leven geroepen om het uitzendkrachten makkelijker te maken financiering voor een eigen woning te krijgen. Inmiddels hebben zich twintig hypotheekverstrekkers bij het initiatief aangesloten.

Reageer op dit artikel