nieuws

BNP Paribas introduceert nieuwe seniorenlening

Financiële planning 1831

Met de Persoonlijkste Sr. Lening gaat BNP Paribas Personal Finance zich specifiek op senioren richten. Mensen van 60 tot 74 jaar komen vaak moeilijk aan consumptief krediet, terwijl deze groep volgens de bank juist actiever, gezonder en welvarender is. BNP Paribas stelt dat de aanvragen niet met een geautomatiseerd proces beoordeeld worden, maar dat er aandacht is voor de persoonlijke situatie van de lener. De lening wordt aangeboden via financieel adviseurs.

BNP Paribas introduceert nieuwe seniorenlening

“Er zijn momenteel te weinig mogelijkheden voor zestigplussers om een consumptieve lening af te sluiten”, zegt directeur van BNP Paribas PF Reinier van Fulpen. “Wij voldoen met De Persoonlijkste Sr. Lening aan die behoefte. Veel ouderen leiden nog een actief leven en willen van hun pensionering genieten of in andere behoeftes voorzien. De lening is uitermate geschikt voor extra financiering benodigd voor dit actieve leven.”

Flexibel

Volgens BNP Paribas PF is het opmerkelijk dat ouderen steeds gemakkelijker een woning kan financieren, zonder dat hun leeftijd daarbij een rol speelt. Terwijl de financiering voor een (middel-)grote consumptieve aankoop vaak op niets uitloopt. Daardoor worden ze volgens de bank vaak gedwongen om krediet versneld af te lossen met hoge maandlasten als gevolg. De nieuwe lening heeft een aantal flexibele kenmerken, zoals de mogelijkheid tot een aflossingsstop van drie maanden, zelf te bepalen incassodatum en een eenmalige boetevrije extra aflossing.

Reageer op dit artikel