nieuws

Wie wordt de financieel planner van 2019?

Financiële planning 1381

Tien gecertificeerd financieel planners zijn in de race voor de titel Financieel planner van het Jaar 2019. Zij zijn op basis van een online vaktoets genomineerd.

Wie wordt de financieel planner van 2019?

In oktober wordt op het FFP Congres in Nieuwegein wie zich de opvolger van Hanneke Wolff, Rierink mag noemen, financieel planner van 2018.

Ambassadeur

Met de verkiezing wil FFP het beroep financieel planner richting consumenten, markt en stakeholders prominenter op de kaart zetten. De FFP financieel planner van het jaar speelt hierbij een belangrijke rol. Hij/zij is onder meer voor de beroepsvereniging FFP ambassadeur en representant voor de 3500 beroepsgenoten.

Beroep in ontwikkeling

“Het beroep van financieel planner is constant in ontwikkeling. Niet alleen moeten financieel planners op alle life-events kennis blijven tanken”, zegt voorzitter van de vakjury en bestuurslid van de Stichting Certificering FFP Conny Weber. “Daarnaast wordt van hen verwacht dat zij dit in samenhang kunnen toepassen in hun adviesgesprekken met verschillende klantgroepen. In het verkiezingstraject komen alle aspecten naar voren, waarbij we ook de soft skills van de financieel planner niet uit het oog verliezen. Een goede klik en een vertrouwensband staan immers aan de basis van een goed advies.”

Verkiezingstraject

Om genomineerd te worden voor de Financieel Planner van het Jaar 2019 moeten kandidaten allereerst een online toets over diverse life-events beantwoorden. De beste tien gaan door naar de tweede ronde. Hierin voeren ze een klantgesprek met een acteur in de rol van de klant. De drie die het er het beste van afbrengen, werken een klantpresentatie uit en presenteren die aan de klant. In de finaleronde mogen de 3.500 FFP-leden stemmen op de finalist van hun voorkeur.

Genomineerden

De tien genomineerden zijn: Klaas van Diepen (belastingadviseur Goed Geregeld accountants & belastingadviseurs, Heerhugowaard), Sandra Dongelmans (Personal Banker ING Nederland, Goes), Erik Gritter (Financieel Planner Partners in Planning, Assen), Sylvia ’t Hart (Adviseur Private Banking Rabobank Westland, De Lier), Hendrik van Harten (Risk Control Partner Rabobank Kring Friesland, Drachten), Fleur Kroonbergs (eigenaar en financieel adviseur Hypotheekshop Den Haag Bomenbuurt, Den Haag), Jacco Los (partner/consultant Comminz Drechtsteden, Zwijndrecht), Mano Schuitmaker (Expert Banker ING Nederland, Alkmaar), Ron de Vaan (gecertificeerd financieel planner, Drunen) en Jeroen Wijker (eigenaar en financieel planner Certaldo Inkomensplanning & vermogensstrategieën, Amsterdam).

Komt u op 25 juni naar am:hypotheken?

De hypotheekmarkt is niet meer los te zien van het onderwerp duurzaamheid. De aankoop van een huis wordt gezien als hét moment om over duurzaamheid na te denken. Terecht? Helga van Leur, metereoloog, praat hierover op event am:hypotheken.

Tijdens dit compleet vernieuwde event am:hypotheken dineert u met hypotheekspecialisten en wordt u bijgepraat op diverse terreinen. Zo krijgt u een inkijkje in een van de belangrijkste websites in dit domein: Funda. Wat zijn de plannen van de Head of Strategy & Business Development?

Maar ook de Autoriteit Financiële Markten is van de partij. Vorig jaar experimenteerde de toezichthouder met vouchers om het betaalgedrag van consumenten te beïnvloeden. Wat zijn de resultaten en wat is het vervolg?

Meer informatie en aanmelden: hypotheken.amweb.nl

 

Reageer op dit artikel