nieuws

Rabobank helpt klanten met gasloos maken woning

Financiële planning 1417

De Rabobank is van plan zijn klanten te helpen bij het gasloos maken van hun woning. De bank biedt daarvoor de abonnementsservice van THE FCTR E aan. Dat meldt Vakblad Warmtepompen.

Rabobank helpt klanten met gasloos maken woning

De service is gericht op warmtepompen en andere apparaten, waardoor huizenbezitters niet zelf hoeven te investeren. Op de website van THE FCTR E kan een quickscan worden aangevraagd, die duidelijk moet maken of een woning direct geschikt is om van het gas af te gaan of dat eerst nog isolerende maatregelen moeten worden getroffen.

Abonnement op warmte

Woningbezitters kunnen verder op abonnementsbasis hun woning duurzaam verwarmen, zonder zelf te hoeven investeren in apparatuur en onderhoud. Tegen een vast maandbedrag voorziet het abonnement in energie- en isolatieadvies, zonnepanelen, een warmtepomp en eventueel een boiler of accu voor stroomopslag. Installatie, onderhoud en garantie op apparatuur zijn inbegrepen bij de abonnementsprijs.

Financiering belemmering

Theo Harms, verantwoordelijk voor duurzaam wonen bij de Rabobank, geeft op Vakbladwarmtepompen.nl aan dat een belemmering om een woning gasloos te maken de financiering is. “Maar ook blijkt het voor klanten lastig om in het woud van aanbieders en oplossingen tot een goede keuze te komen. Het is heel complex, waardoor onze klanten afhaken om stappen richting verduurzaming van hun woning te zetten.”

Harms geef aan een partner te hebben gezocht om klanten te stimuleren hun woning te verduurzamen. “Van financiering hebben we verstand, maar we bieden zelf geen oplossingen voor het verduurzamen van je huis aan. Daarom hebben we een partner gezocht.”

Alle woningen van het gas af

De bank speelt met het partnerschap in op de wens van de overheid dat alle woningen in Nederland in 2050 van het gas af moeten zijn. De Rabobank wil woningbezitters die daarop willen anticiperen helpen en heeft onderzocht welke belemmeringen woningeigenaren nu op hun pad tegenkomen. “En hoe wij een bijdrage kunnen leveren om deze belemmeringen weg te nemen”, aldus Harms.

Verplaatsbare producten

Het serviceabonnement is alleen van toepassing op zogeheten verplaatsbare producten. Isolatie en vloerverwarming zijn er daarom niet in opgenomen in het abonnement.

Reageer op dit artikel