nieuws

Knab per direct gestopt met aanbieden van online hypotheekadvies

Financiële planning 13199

Knab is uit hypotheken gestapt. In een mail aan klanten heeft de bank aangegeven dat de online hypotheekomgeving binnenkort zal verdwijnen. Een woordvoerder van Knab wil niet zeggen wat exact de reden is voor het stoppen, behalve dat het om een strategisch besluit gaat. De bank wil zich naar eigen zeggen gaan focussen op de betaaldienst als belangrijkste propositie. Sinds begin april heeft de bank al geen nieuwe hypotheekadviezen meer gegeven.

Knab per direct gestopt met aanbieden van online hypotheekadvies

De bank begon in 2016 na een geslaagde pilot met het aanbieden van hypotheekadvies. In samenwerking met vergelijker eyeOpen bood het bedrijf hypotheekadvies aan tegen een tarief van 1.300 euro.

De bank stelde de lage prijs te kunnen waarmaken door het ‘wegnemen van inefficiënties’ en door alleen telefonisch contact met de klant te onderhouden. Execution only was ook mogelijk, daar betaalde een consument 650 euro voor.

Zorgvuldig

In 2017 werd het merk eyeOpen al ondergebracht bij Knab. Nu verdwijnt de hele hypotheeksectie. Volgens Knab heeft de bank in de drie actieve jaren 4.653 klanten van hypotheekadvies voorzien. Daarvan waren 261 dossiers op basis van execution only. Wat er met de klantenportefeuille moet gebeuren, onderzoekt de bank nog. Over het lot van de medewerkers op de hypotheekafdeling doet de bank geen mededelingen. De woordvoerder kan alleen zeggen dat de bank zorgvuldig met hen omgaat.

Geruchten

Vorige maand bleek dat Knab-CEO Robbert Bakker geruisloos bij de bank was vertrokken. Aegon wilde daar destijds alleen over zeggen dat hij uit eigen beweging was opgestapt. Volgens Knab staan beide gebeurtenissen los van elkaar. “Het stoppen met het aanbieden van hypotheekadvies heeft niets te maken met het vertrek van Robbert Bakker”, aldus de woordvoerder. Geruchten dat Knab helemaal zou verdwijnen en bij moederbedrijf Aegon zou worden ondergebracht, zijn volgens de voorlichter uit de lucht gegrepen.

Reageer op dit artikel