nieuws

Kabinet trekt extra geld uit voor duurzamer huis

Financiële planning 2268

Het moet voor huizenbezitters aantrekkelijker worden om hun huis duurzamer te maken. Het kabinet trekt extra geld uit voor een fonds dat dit mogelijk moet maken.

Kabinet trekt extra geld uit voor duurzamer huis

Coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie overleggen op het ogenblik over de Voorjaarsnota, een tussentijdse update van de rijksbegroting. Ze hebben volgens Haagse bronnen afgesproken dit jaar € 400 miljoen extra uit te trekken om de klimaatdoelen te halen

Fonds huizenbezitters.

Dit extra geld is onder meer bedoeld voor een fonds dat huizenbezitters kunnen aanspreken als ze hun huis duurzamer willen maken. Ook is er geld beschikbaar om woonwijken van het gas af te krijgen en om de tweedehandsmarkt voor stekkerauto’s een zetje te geven.

Klimaatveranderingen

Niet alleen dit jaar wordt meer geld beschikbaar gesteld; vanaf 2020 wordt jaarlijks € 110 miljoen extra uitgetrokken om de gevolgen van de klimaatverandering tegen te gaan.  De Voorjaarsnota wordt eind deze maand gepresenteerd.

Komt u op 25 juni naar am:hypotheken?

De hypotheekmarkt is niet meer los te zien van het onderwerp duurzaamheid. De aankoop van een huis wordt gezien als hét moment om over duurzaamheid na te denken. Terecht? Helga van Leur, metereoloog, praat hierover op event am:hypotheken.

Tijdens dit compleet vernieuwde event am:hypotheken dineert u met hypotheekspecialisten en wordt u bijgepraat op diverse terreinen. Zo krijgt u een inkijkje in een van de belangrijkste websites in dit domein: Funda. Wat zijn de plannen van de Head of Strategy & Business Development?

Maar ook de Autoriteit Financiële Markten is van de partij. Vorig jaar experimenteerde de toezichthouder met vouchers om het betaalgedrag van consumenten te beïnvloeden. Wat zijn de resultaten en wat is het vervolg?

Meer informatie en aanmelden: hypotheken.amweb.nl

 

Reageer op dit artikel