nieuws

Duurzame hypotheekportefeuille PFZW doorbreekt grens van 400 miljoen euro

Financiële planning 888

Ongeveer 20 procent van het geld dat Pensioenfonds Zorg en Welzijn in hypotheken heeft belegd, zit inmiddels in woningen met energielabel A. Op het totaal van 2 miljard euro belegd hypotheekvermogen, is 400 miljoen besteed aan woningen in de duurzaamste energieklasse, meldt het fonds in een persbericht. PFZW stelt het kapitaal beschikbaar voor deze Attens-hypotheek, die exclusief aan PFZW-deelnemers wordt aangeboden.

Duurzame hypotheekportefeuille PFZW doorbreekt grens van 400 miljoen euro

Attens stimuleert de verduurzaming van de portefeuille met een rentekorting voor mensen die een woning met een A-label kopen. Eigenaren die hun woning zelf energiezuiniger maken en zo in de duurzaamste categorie komen, krijgen de korting ook. Volgens PFZW-directeur Peter Borgdorff draagt de verduurzaming van de portefeuille bij aan de ambities van het pensioenfonds. “Hiermee brengt PFZW een belangrijke wens van de deelnemers tot uitdrukking: hun pensioenkapitaal draagt bij aan een leefbare wereld, met tegelijk een goed rendement dat bijdraagt aan hun pensioen.”

Onregelmatigheidstoeslag

De hypotheken van Attens worden aangeboden aan professionals in de zorg en welzijn-sector. Om tegemoet te komen aan deze doelgroep, worden onregelmatigheidstoeslagen en nul-urencontracten meegerekend in de leencapaciteit. Attens accepteert bovendien ook artsen in opleiding en leerling-verpleegkundigen. Het fonds telt naar eigen zeggen inmiddels ruim 10.000 particuliere hypotheekklanten.

Reageer op dit artikel