nieuws

Calcasa-rapport vervangt taxatie bij Centraal Beheer en Woonfonds

Financiële planning 2241

Achmea-merken Centraal Beheer en Woonfonds vragen voor de eenvoudige hypotheekaanvragen niet meer om een taxatierapport. Een modeltaxatierapport van Calcasa is in die gevallen voldoende.

Calcasa-rapport vervangt taxatie bij Centraal Beheer en Woonfonds

Calcasa maakt gebruik van een geautomatiseerd rekenmodel om de marktwaarde van een woning te bepalen. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van jarenlange gegevensreeksen over woningprijzen, woningkenmerken en woonomgevingen. De modeltaxatiewaarde wordt berekend op basis van gerealiseerde verkoopprijzen uit de directe omgeving. Klanten kunnen het rapport online aanvragen en krijgen het binnen een paar minuten in hun mailbox.

Het Calcasa-rapport is voor Centraal Beheer voldoende als aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Zo kan het alleen bij niet-NHG-hypotheken die lager zijn dan € 750.000. Ook mag de hypotheek maximaal 90% bedragen van de modelmatig bepaalde marktwaarde. De woning moet bovendien uitsluitend bedoeld zijn voor eigen bewoning en er mag geen sprake zijn van nieuwbouw. Calcasa moet de woningwaarde nauwkeurig genoeg kunnen bepalen. Is dat niet het geval, dan is een uitgebreide taxatie nodig.

Versnellen

“We kijken continu naar oplossingen die het aanvragen van een hypotheek of de afhandeling ervan kunnen versnellen en vergemakkelijken. Een modelmatige taxatie scheelt veel tijd en geld”, zegt Angela Eijlander, manager Financiële Diensten van Centraal Beheer.

Centraal Beheer werkt hierbij samen met hypotheekservicebedrijf Quion. “Calcasa is een mooie stap in het vereenvoudigen van het hypotheekproces”, aldus Bruno Oudega, ceo van Quion. “Hiermee zijn we er nog niet, stap voor stap werken we samen met onze partners aan een efficiënter proces voor de klant en zijn adviseur.”

Reageer op dit artikel