nieuws

Tulpenfonds wil aantal onverzekerde zzp’ers terugbrengen tot onder de 100.000

Financiële planning 3103

Het nieuwe Tulpenfonds van iptiQ life moet het aantal onverzekerde zzp’ers terugbrengen tot minder dan 100.000. Het fonds is een initiatief van Acture Groep, specialist in private uitvoering van sociale zekerheid, en wil het antwoord zijn op de onvrede onder zzp’ers over te hoge verzekeringspremies voor de AOV.

Tulpenfonds wil aantal onverzekerde zzp’ers terugbrengen tot onder de 100.000
De oprichters van het Tulpenfonds: Paul Nieland (VSZ assuradeuren), Ruud van Gerwen (ActivaSZ), Roy Hageman (VSZ) en  Pedro Constan Cebrian (iptiQ Life S.A).

Van de 900.000 zelfstandigen in Nederland van wie het zzp-inkomen het hoofdinkomen is, zijn er ruim 700.000 niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Zeven op de tien zijn niet verzekerd, omdat ze de premie te hoog vinden, terwijl ze eigenlijk wel een AOV willen.

Maximale ondersteuning

Het fonds maakt het mogelijk vanaf 50 euro per maand een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Verzekerden betalen een lage premie en kunnen daarvoor bij arbeidsongeschiktheid volgens de initiatiefnemer rekenen op maximale ondersteuning om snel weer aan de slag te kunnen.

Publiek geld

“Al jaren hikken verzekeraars en de politiek aan tegen het probleem dat zzp’ers veelal niet verzekerd zijn tegen arbeidsongeschiktheid”, zegt CEO Maudie Derks van de Acture Groep “Natuurlijk is niet-verzekeren de eigen keuze van de ondernemer. Maar bij uitval doen arbeidsongeschikte zzp’ers uiteindelijk wel een beroep op publiek geld. De politiek deed in het regeerakkoord een oproep aan de markt om met oplossingen te komen. De combinatie van de directe ondersteuning plus een financieel vangnet bij langdurige arbeidsongeschiktheid zien wij als een antwoord op dit politieke verzoek.”

Reageer op dit artikel