nieuws

Stekkie verlaagt leeftijd omkeerhypotheek naar 60 jaar

Financiële planning 2353

De inkomensaanvuller die Vivat twee weken geleden in de markt zette voor 65-plussers stelt die leeftijd al naar beneden bij. Vanaf nu kunnen ook 60-jarige huizenbezitters met een afbetaalde woning gebruikmaken van omkeerhypotheek Stekkie.

Stekkie verlaagt leeftijd omkeerhypotheek naar 60 jaar

Met de inkomensaanvuller van Vivat-start-up Stekkie kunnen huiseigenaren tot maximaal 50% van de marktwaarde van hun volledig afbetaalde woning lenen in de vorm van extra maandelijks inkomen. De geldverstrekker richtte zich in eerste instantie op 65-plussers. “Al snel na de lancering bleek dat er ook veel mensen jonger dan 65 jaar behoefte hebben aan een product om de overwaarde van de eigen woning te benutten. Daarom hebben wij besloten om de leeftijdsgrens te verlagen naar 60 jaar”, zegt Marc Vincent, manager Individueel Leven bij Vivat.

AOW-leeftijd

Wie met Stekkie overwaarde verzilvert betaalt die lening en de rente pas terug bij het verlaten van de woning. Consumenten kunnen kiezen voor een rentevaste periode van 10, 15 of 20 jaar. Kort na Vivat lanceerde ABN Amro een vergelijkbaar product: een overwaardehypotheek. Bij die bank geldt de AOW-leeftijd als grens.

Reageer op dit artikel